Fazolový kotlík od Krkovičky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece (nebo po 200 g vepřové plece, hovězí roštěné a kuřecí prsa)
- 2 PL sádla
- 100 g anglické slaniny
- 2 plechovky červených fazolí
- 2 střední cibule
- 1 červená kapii
- 2 rajčata
- 2-3 feferony
- 1 malý rajský protlak
- 1 PL kremžské hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 malá plechovka sterilované kukuřice
- sůl
- pepř
- bylinky dle vaší chuti
- vývar
Postup Fazolový kotlík od Krkovičky
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném sádle a kousku anglické restujeme cibulku do tmava.
Přidáme libovolné maso na tenké nudličky (hovězí, vepřové nebo kuřecí, taky můžeme použít všechny tři 1 hovězí, 2 vepřové, 3 kuřecí), postupně přidávat dle toho jak nám masa měknou a restujeme.
K masu přidáme na větší kousky papriku, rajčata, feferonku, opět chvíli restovat a pomalu za stálého míchání přidáme rajský protlak, hořčici, česnek, koření, mírně podlijeme vývarem (nejraději používám silný hovězí při troj kombinaci mas) a dusíme do měkka.
Nakonec steril. červené fazole i s lákem a kukuřici, mírně redukujeme, přidáme plátky oprančené slaniny, dozdobíme a je hotovo. Velmi jednoduché a moc dobré.