Špenátové lasagne
Recepty, TěstovinySuroviny
- balík lasagní (já jsem z toho použila 12 plátků)
- špenát:
- 1 balení mraženého listového špenátu
- 5 stroužků česneku
- sůl
- 3 lžíce olivového oleje
- asi 1 dcl vody
- bešamelová omáčka:
- 100 g másla
- 150 g mouky
- 1 litr mléka
- sůl
- muškátový oříšek
- 12 plátků tvrdého sýra
- tuk (na vymazání, Hera)
Postup Špenátové lasagne
Postup přípravy receptu
-
Špenát necháme na oleji prohřát, aby rozmrzl, přidáme sůl, prolisovaný česneky podle potřeby vodu, a minutku provaříme.
V jiném kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Přidáme mléko, sůl, koření a celou dobu mícháme, dokud se mouka neprovaří a omáčka nezhoustne.
Pekáč vytřeme po všech stranách tukem a na dno položíme 4 plátky lasagní. Na to rozvrstvíme třetinu špenátu a omáčky. Postup opakujeme. Na poslední vrstvu bešamelu položíme plátky sýra.
Pečeme asi 45 min při 170-180°C.