Babiččin koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
- 80 g moučkového cukru
- 100 g másla nebo rostliného tuku
- 1 lžíce medu
- 1 vejce
- trochu mléka
- tuk na vymazání plechu
- pikantní zavařeninu na potření
- cukr na posypání
Postup Babiččin koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku s práškem smícháme. Přidamé cukr, rozdrobíme tuk a pomocí medu, vejce a mléka vypracujeme těsto.
2/3 těsta dáme do vymazané a vysypané koláčové formy, a těsto vymačkáme až do krajů.
Potřeme zavařeniou a ozdobíme mřížkou ze zbývajícího těsta. Upečeme dorůžova. Upečený koláč pocukrujeme.