Babiččin koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
80 g moučkového cukru
100 g másla nebo rostliného tuku
1 lžíce medu
1 vejce
trochu mléka
tuk na vymazání plechu
pikantní zavařeninu na potření
cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s práškem smícháme. Přidamé cukr, rozdrobíme tuk a pomocí medu, vejce a mléka vypracujeme těsto.

  2. 2/3 těsta dáme do vymazané a vysypané koláčové formy, a těsto vymačkáme až do krajů.

  3. Potřeme zavařeniou a ozdobíme mřížkou ze zbývajícího těsta. Upečeme dorůžova. Upečený koláč pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!