Fazolová játra se zeleninou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g drůbežích nebo králičích jater
50 g uzeného špeku nebo olej
100 g cibule
120 g červené papriky
100 g pórku
2 stroužky česneku
40 g rajského protlaku (plná lžíce)
2 lžíce chilli omáčky (sladké)
chilli papričky dle chuti - nemusí být
1,5-2 lžíce sojové omáčky
sůl
mletý pepř
240 g fazolí ve slaném nálevu - scezené
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku nebo oleji osmažíme na klínky pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme očištěná, pokrájená, opepřená játra a dále smažíme.

  2. Po osmažení játra nahrneme ke straně pánve a do výpeku nasypeme papriku a pórek, které osmažíme do zavadnutí, pak společně vše zamícháme s nasekaným česnekem, chilli papričkou dle chuti (nemusí být) a protlakem, přidáme sojovou omáčku, chilli omáčku a pár lžic vývaru nebo vody a podusíme pod poklicí na mírném ohni, cca 5 minut.

  3. Nakonec přisypeme scezené, propláchnuté fazole, které ve směsi prohřejeme, případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo sojovou omáčkou a můžeme podávat.

  4. Podáváme s chlebem, rýží, bramborem nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!