Fazolová játra se zeleninou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 400 g drůbežích nebo králičích jater
- 50 g uzeného špeku nebo olej
- 100 g cibule
- 120 g červené papriky
- 100 g pórku
- 2 stroužky česneku
- 40 g rajského protlaku (plná lžíce)
- 2 lžíce chilli omáčky (sladké)
- chilli papričky dle chuti - nemusí být
- 1,5-2 lžíce sojové omáčky
- sůl
- mletý pepř
- 240 g fazolí ve slaném nálevu - scezené
- vývar nebo voda
Postup Fazolová játra se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na drobně pokrájeném špeku nebo oleji osmažíme na klínky pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme očištěná, pokrájená, opepřená játra a dále smažíme.
Po osmažení játra nahrneme ke straně pánve a do výpeku nasypeme papriku a pórek, které osmažíme do zavadnutí, pak společně vše zamícháme s nasekaným česnekem, chilli papričkou dle chuti (nemusí být) a protlakem, přidáme sojovou omáčku, chilli omáčku a pár lžic vývaru nebo vody a podusíme pod poklicí na mírném ohni, cca 5 minut.
Nakonec přisypeme scezené, propláchnuté fazole, které ve směsi prohřejeme, případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo sojovou omáčkou a můžeme podávat.
Podáváme s chlebem, rýží, bramborem nebo hranolky.