Fazolky s cuketou a rajčatovou šťávou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g fazolových lusků (mražené, mohou být i čerstvé)
- 2 menší cukety (o průměru cca 3 cm)
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- pepř
- trochu feferonky (kdo má rád)
- 150 ml rajčatová šťáva
- případně voda
- sůl
- špetka cukru
Postup Fazolky s cuketou a rajčatovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Cibuľu očistíme, pokrájame a dáme na olej speniť.
Po chvíli pridáme pretlačený cesnak, lusky, pokrájanú cuketu - polmesiačiky, paradajkovú šťavu, osolíme, okoreníme, prisladíme podľa chuti. Vodu a paradajkovú šťavu - príp. pretlak pridávame podľa seba.
Kto má rád pikantné, nezabudne na feferónku.