Fazole s mletým masem a kapustou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 300 g červených fazolí
- 150 g dlouhozrnné rýže
- 200 g směsi hub
- 300 g mletého vepřového masa z plece
- 300 g růžičkové kapusty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- saturejka
- mletý pepř
- mletá paprika
- snítka čerstvého koriandru
- 500 ml zeleninového vývaru či vody
Postup Fazole s mletým masem a kapustou
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočíme fazole do vody a druhý den je uvaříme do měkka s přidanou saturejkou, nesolíme. V papiňáku se vaří 25-30 minut.
V kastrolu rozpálíme olej, osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme nakrájený česnek, papriku, pepř, mleté maso, nakrájené houby na plátky, nakrájené kapustičky na 1/2, vše promícháme a krátce osmahneme 2-3 minuty. Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme propláchnutou rýži a dusíme pod pokličkou do měkka 20-25 minut, podle typu rýže. Nakonec přidáme uvařené fazole a ještě krátce povaříme 5 minut. Koriandr nasekáme na drobno a posypeme hotovou směs.
Podáváme s chlebem či celozrnným pečivem.
Pokud chcete hodně ostré, je možno přidat špetku čili.