Džem z červeného rybízu
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg červeného rybízu
- 70 dkg cukru krupice
- 2 lžičky mleté skořice
- 2 lžičky kyseliny citronové
- 6-8 hřebíčků
- 5 lžic rumu
Postup Džem z červeného rybízu
Postup přípravy receptu
-
Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody a lístky.
Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet.
Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi čtvrt hodiny povaříme na mírném plameni.
Přidáme rum, dávám ho až ke konci varu, a pak horké plníme do malých skleniček - používám od jogurtů, či jiné nějaké menší, které jsem přetím pořádně vymyla vřelou vodou.
Po naplnění otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Dost pak zahoustne. Uložíme v chladnu a temnu.
Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů.