Džem z červeného rybízu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg červeného rybízu
70 dkg cukru krupice
2 lžičky mleté skořice
2 lžičky kyseliny citronové
6-8 hřebíčků
5 lžic rumu

Postup přípravy receptu

  1. Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody a lístky.

  2. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet.

  3. Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi čtvrt hodiny povaříme na mírném plameni.

  4. Přidáme rum, dávám ho až ke konci varu, a pak horké plníme do malých skleniček - používám od jogurtů, či jiné nějaké menší, které jsem přetím pořádně vymyla vřelou vodou.

  5. Po naplnění otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Dost pak zahoustne. Uložíme v chladnu a temnu.

  6. Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!