Dýňový chléb se sýrem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- ½ kg vyzrálé dýně (nejlépe Hokkaido), nebo lze i z cukety (také bez jaderníku)
- 250 g polohrubé mouky
- 2 velké vařené brambory (nebo 2 polévkové lžíce Bramborové knedlíky v prášku“)
- 5 dkg strouhaného sýra Ementál
- 2 sáčky (26 g) prášku do pečiva
- 1 čajovou lžičku soli
- 1 polévkovou lžíci suché smetany
- 1 polévkovou lžíci sezamových i jiných semínek
- 1 polévkovou lžíci sušených bylinek (bazalka apod.)
Postup Dýňový chléb se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, sezamovými semínky, sušenými bylinkami a strouhaným sýrem a vmícháme najemno nastrouhanou syrovou dýni (vydlabanou a oloupanou) a vařené strouhané brambory.
Podle potřeby přidáme trochu studené vody (cca 1 polévkovou lžíci) tak, aby těsto bylo vláčné (ne příliš tuhé). Důkladně promícháme a dáme do formy (pekáčku) vytřeného trochou olivového oleje a poprášeného moukou.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.