Dýňové ragú s jablky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 velké brambory
1 malá dýně Hokkaido
5 jarních cibulek
2 PL oleje
400 g kuřecích prsou
1 KL kari koření
200 ml zeleninového vývaru
2 středně velká jablka
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme. Dýni dobře omyjeme, zbavíme semínek a společně s bramborami nakrájíme na kostky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme ve velké pánvi na rozehřátém oleji.

  2. Pak přidáme kuřecí prsa nakrájená na kousky a kari koření a chvíli restujeme. Přilijeme vývar a promícháme, přidáme i nakrájené brambory s dýní. Pozvolna vše dusíme doměkka.

  3. Jablka umyjeme, zbavíme jader, nakrájíme na kostičky a přidáme do ragú. Zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem a vše společně vaříme ještě asi 10 minut.

  4. Hotové ragú podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!