Dýňové ragú s jablky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 velké brambory
- 1 malá dýně Hokkaido
- 5 jarních cibulek
- 2 PL oleje
- 400 g kuřecích prsou
- 1 KL kari koření
- 200 ml zeleninového vývaru
- 2 středně velká jablka
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Postup Dýňové ragú s jablky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme. Dýni dobře omyjeme, zbavíme semínek a společně s bramborami nakrájíme na kostky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme ve velké pánvi na rozehřátém oleji.
Pak přidáme kuřecí prsa nakrájená na kousky a kari koření a chvíli restujeme. Přilijeme vývar a promícháme, přidáme i nakrájené brambory s dýní. Pozvolna vše dusíme doměkka.
Jablka umyjeme, zbavíme jader, nakrájíme na kostičky a přidáme do ragú. Zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem a vše společně vaříme ještě asi 10 minut.
Hotové ragú podáváme s rýží.