Dýňová polévka s kořenovou zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 l vody nebo zeleninového vývaru
- 1 kg dýně hokaido
- 200 g celeru
- 250 g mrkve
- 250 g brambor
- 200 g cibule (1 velká cibule)
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky polévkových bylinek
- sůl
- pepř
- kari
- chilli mleté
- 360 ml smetany na vaření
Postup Dýňová polévka s kořenovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev, celer a dýni nakrájíme na kostky, promícháme se 2 lžícemi oleje a dáme péct na 25 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů (konvenční ohřev).
Na 2 lžících oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, dáme do vroucí osolené vody (vývaru), přidáme upečenou zeleninu, nakrájené brambory a polévkové bylinky. Vaříme 30 minut.
Přidáme podle chuti mleté chilli a kari, může být i mletý zázvor. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme smetanu a dochutíme.