Dýňová polévka s kořenovou zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

3 l vody nebo zeleninového vývaru
1 kg dýně hokaido
200 g celeru
250 g mrkve
250 g brambor
200 g cibule (1 velká cibule)
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky polévkových bylinek
sůl
pepř
kari
chilli mleté
360 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev, celer a dýni nakrájíme na kostky, promícháme se 2 lžícemi oleje a dáme péct na 25 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů (konvenční ohřev).

  2. Na 2 lžících oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, dáme do vroucí osolené vody (vývaru), přidáme upečenou zeleninu, nakrájené brambory a polévkové bylinky. Vaříme 30 minut.

  3. Přidáme podle chuti mleté chilli a kari, může být i mletý zázvor. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme smetanu a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!