Grilované kuřecí čtvrtky s brambory

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky
1 kg syrových neloupaných brambor
2 cibule
česnek
1 PL oleje
drcený kmín
pepř
grilovací koření (Adžika...)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čtvrtky z vnitřní strany na kosti nařízneme, decentně odhalíme kosti a vetřeme z obou stran koření a sůl.

  2. Omyté brambory podélně rozpůlíme, cibuli oloupeme, pokrájíme na větší kusy a i s brambory omatláme v pekáči s co nejmenším množstvím oleje, urovnáme plochou nahoru, posolíme, posypeme kmínem.

  3. Na pekáč položíme mřížku, která je v každé troubě, na ni rozložíme čtvrtky kůží dolů, vložíme do trouby asi 10cm pod gril, nastavíme 200°C a necháme zatáhnout asi 15 min.

  4. Poté vysuneme plech i s mřížkou, otočíme kůží nahoru, snížíme teplotu na 170°C a grilujeme ještě s dvěmi otáčkami asi 45 min.

  5. Sádlo, které bývá na čtvrtkách, se vysmaží na brambory a pěkně je omastí.

  6. Rozdrcený česnek vetřeme buď v počátku do masa nebo před koncem s ním posypeme brambory.

  7. Dobré je přikusovat kyselé okurky nebo salát z kysaného zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!