Vepřové plátky s fenyklem a řapíkatým celerem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

váleček kýty
1 malý fenykl
2 řapíky celeru
2 cm zázvoru
1 žlutá cibule
1 červená cibule
koření Drákulova smrt (Meat masala, sušená bazalka)
200 ml vývaru (může být i z kalíšku)
3 lžíce sádla
2 lžičky hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci na sádle zesklovatíme obě cibule nakrájené na proužky, přidáme okořeněné maso, orestujeme, přidáme polovinu vývaru a dusíme 20 min.

  2. Potom přelijeme do kastrolu, přidáme nakrájený fenykl, celer a zázvor a ještě dusíme asi 15 min.

  3. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!