Vepřové plátky s fenyklem a řapíkatým celerem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- váleček kýty
- 1 malý fenykl
- 2 řapíky celeru
- 2 cm zázvoru
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- koření Drákulova smrt (Meat masala, sušená bazalka)
- 200 ml vývaru (může být i z kalíšku)
- 3 lžíce sádla
- 2 lžičky hladké mouky
- sůl
Postup Vepřové plátky s fenyklem a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci na sádle zesklovatíme obě cibule nakrájené na proužky, přidáme okořeněné maso, orestujeme, přidáme polovinu vývaru a dusíme 20 min.
Potom přelijeme do kastrolu, přidáme nakrájený fenykl, celer a zázvor a ještě dusíme asi 15 min.
Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a provaříme.