Dýňová polévka Hokkaido se smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

3 cibule
2 petržele
1/2 celeru
3 mrkve
4 kuličky nové
4 bobkové listy
6 kuliček celého pepře
špetka kari, chilli
sůl
smetana na vaření 12%
1 velká, nebo 2 malé dýně hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Jako první musíme dát dělat vývar, takže oloupeme a nakrájíme kořenovou zeleninu mimo cibule a dáme do ledové vody do hrnce.

  2. Přidáme sůl, špetku kari a špetku chilli (na sůl pozor, voda se bude zprudka odpařovat).

  3. Já v tuto chvíli dávám hrnec na plotnu na maximální výkon na 2 hodiny. Po 15 minutách do vývaru přidám 2 omyté cibule ve slupce.

  4. Důležité je kontrolovat, aby se voda neodpařila celá. Ideálně odpařuji z 5 litru cca 3 litry.

  5. Když se vaří vývar, tak oloupeme dýni. Následně ji rozřízneme napůl a odstraníme všechna semínka, co má uvnitř. Pak už ji jen nakrájíme na menší kousky, aby se rychleji udělala a my ji mohli lépe rozmixovat.

  6. Hotový vývar scedíme. Do nového hrnce dáme lehce oleje a nakrájíme tam na kostičky cibuli. Cibuli necháme zesklovatět. Následně přidáme vývar a dáme tam dýni. Vaříme do změknutí dýně.

  7. Po změknutí dýně začneme polévku mixovat. Po rozmixování přidáme jednu 12% smetanu a ještě to promixujem.

  8. Teď to musíte ochutnat a přidat sůl, kari a chilli podle chuti.

  9. Už to jen chvíli povařte, ať se tam všechny chutě hezky spojí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!