Dýňová polévka Hokkaido se smetanou
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 cibule
- 2 petržele
- 1/2 celeru
- 3 mrkve
- 4 kuličky nové
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček celého pepře
- špetka kari, chilli
- sůl
- smetana na vaření 12%
- 1 velká, nebo 2 malé dýně hokkaido
Postup Dýňová polévka Hokkaido se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Jako první musíme dát dělat vývar, takže oloupeme a nakrájíme kořenovou zeleninu mimo cibule a dáme do ledové vody do hrnce.
Přidáme sůl, špetku kari a špetku chilli (na sůl pozor, voda se bude zprudka odpařovat).
Já v tuto chvíli dávám hrnec na plotnu na maximální výkon na 2 hodiny. Po 15 minutách do vývaru přidám 2 omyté cibule ve slupce.
Důležité je kontrolovat, aby se voda neodpařila celá. Ideálně odpařuji z 5 litru cca 3 litry.
Když se vaří vývar, tak oloupeme dýni. Následně ji rozřízneme napůl a odstraníme všechna semínka, co má uvnitř. Pak už ji jen nakrájíme na menší kousky, aby se rychleji udělala a my ji mohli lépe rozmixovat.
Hotový vývar scedíme. Do nového hrnce dáme lehce oleje a nakrájíme tam na kostičky cibuli. Cibuli necháme zesklovatět. Následně přidáme vývar a dáme tam dýni. Vaříme do změknutí dýně.
Po změknutí dýně začneme polévku mixovat. Po rozmixování přidáme jednu 12% smetanu a ještě to promixujem.
Teď to musíte ochutnat a přidat sůl, kari a chilli podle chuti.
Už to jen chvíli povařte, ať se tam všechny chutě hezky spojí.