Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- /dýňová omáčka/
- malá Hokkaido dýně
- velká cibule
- zeleninový bujon Wurtzel
- obilný slad(cukr není nutný,dýně je nasládlá - já dala slad jen symbolicky.-)
- umeocet / jablečný ocet
- lžička sušené bazalky
- /marinované tofu/
- Tofu natural
- sezamový olej (2 lžíce)
- omáčka Tamari (lžíce)
- med (lžička)
- celozrné špaldové těstoviny vrtulky
Postup Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky
Postup přípravy receptu
-
Dýni zbavíme šťopky a vnitřek se semínky vydlabeme (semena můžeme uchovat ke květnové setbě, klíčivá jsou až několik let). Dýni nemusíme loupat, nakrájíme ji na kostky.
V hrnci si osmahneme cibuli na lžíci sezamového oleje a vhodíme dýni. Zalijeme vodou a přidáme kostku bujonu.
Po změknutí dýně (cca 15min) vše rozmixujeme tyčovým mixérem (kdo rád kouše,může jen rozšťouchat.-) A dochutíme umeoctem, bazalkou, sladem.
Tofu nakrájíme na plátky a naložíme do připravené marinády. Marinujeme nejlépe před noc.
Na suchou pánev vhodíme tofu i s nálevem a smažíme tak dlouho, dokud se všechna marináda do tofu nevsákne.