Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

/dýňová omáčka/
malá Hokkaido dýně
velká cibule
zeleninový bujon Wurtzel
obilný slad(cukr není nutný,dýně je nasládlá - já dala slad jen symbolicky.-)
umeocet / jablečný ocet
lžička sušené bazalky
/marinované tofu/
Tofu natural
sezamový olej (2 lžíce)
omáčka Tamari (lžíce)
med (lžička)
celozrné špaldové těstoviny vrtulky

Postup přípravy receptu

  1. Dýni zbavíme šťopky a vnitřek se semínky vydlabeme (semena můžeme uchovat ke květnové setbě, klíčivá jsou až několik let). Dýni nemusíme loupat, nakrájíme ji na kostky.

  2. V hrnci si osmahneme cibuli na lžíci sezamového oleje a vhodíme dýni. Zalijeme vodou a přidáme kostku bujonu.

  3. Po změknutí dýně (cca 15min) vše rozmixujeme tyčovým mixérem (kdo rád kouše,může jen rozšťouchat.-) A dochutíme umeoctem, bazalkou, sladem.

  4. Tofu nakrájíme na plátky a naložíme do připravené marinády. Marinujeme nejlépe před noc.

  5. Na suchou pánev vhodíme tofu i s nálevem a smažíme tak dlouho, dokud se všechna marináda do tofu nevsákne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!