Dvoubarevné mandlové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g loupaných mandlí
300 g moučkového cukru
Náplň:
100 g čokolády
100 g másla
80 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
50 g mletých piškotů
2 lžíce kokosu
100 g čokoládové polevy

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme mleté mandle, moučkový cukr, přidáme trochu vody (asi 4 lžíce) a vypracujeme mandlové těsto, které rozdělíme na dva díly.

  2. Na vále posypaném moučkovým cukrem vyválíme z jednoho dílu placku a přeneseme ji na menší plech, vyložený alobalem. Válečkem těsto dorovnáme.

  3. Změklou čokoládu promícháme s máslem, moučkovým cukrem, rumem a mletými piškoty. Tuto náplň natřeme na placku z mandlového těsta a zakryjeme druhým dílem mandlové hmoty. Srovnáme válečkem, pečlivě zakryjeme svrchu alobalem a necháme v lednici přes noc ztuhnout.

  4. Druhý den vyklopíme a nakrájíme na obdélníčky, které z části namáčíme v čokoládové polevě a můžeme je případně posypat kokosem, nebo hoblinkami z bílé čokolády apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!