Dvoubarevné mandlové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g loupaných mandlí
- 300 g moučkového cukru
- Náplň:
- 100 g čokolády
- 100 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 50 g mletých piškotů
- 2 lžíce kokosu
- 100 g čokoládové polevy
Postup Dvoubarevné mandlové řezy
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme mleté mandle, moučkový cukr, přidáme trochu vody (asi 4 lžíce) a vypracujeme mandlové těsto, které rozdělíme na dva díly.
Na vále posypaném moučkovým cukrem vyválíme z jednoho dílu placku a přeneseme ji na menší plech, vyložený alobalem. Válečkem těsto dorovnáme.
Změklou čokoládu promícháme s máslem, moučkovým cukrem, rumem a mletými piškoty. Tuto náplň natřeme na placku z mandlového těsta a zakryjeme druhým dílem mandlové hmoty. Srovnáme válečkem, pečlivě zakryjeme svrchu alobalem a necháme v lednici přes noc ztuhnout.
Druhý den vyklopíme a nakrájíme na obdélníčky, které z části namáčíme v čokoládové polevě a můžeme je případně posypat kokosem, nebo hoblinkami z bílé čokolády apod.