Šťouchané brambory s uzeným masem a voňavou čepicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g brambor
300 g uzené krkovice
200 g taveného sýru Romadur
50 g Nivy
1 malá cibule
80-100 ml mléka
lžička másla
kousek másla do brambor
jarní cibulka
sůl do brambor
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso vaříme do měkka, cca 45 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme a se solí uvaříme. Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a nakrájenou cibulkou.

  2. Na lžičce másla zpěníme nakrájenou cibuli. Zalijeme mlékem a přisypeme nastrouhanou Nivu, tavený sýr a za stálého mícháním necháme rozpustit.

  3. Komu vadí kousky cibule, omáčku projede ponorným mixérem. Na talíři dáme porci brambor, na to položíme plátek uzeného a přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!