Šťouchané brambory s uzeným masem a voňavou čepicí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g brambor
- 300 g uzené krkovice
- 200 g taveného sýru Romadur
- 50 g Nivy
- 1 malá cibule
- 80-100 ml mléka
- lžička másla
- kousek másla do brambor
- jarní cibulka
- sůl do brambor
- pepř
Postup Šťouchané brambory s uzeným masem a voňavou čepicí
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso vaříme do měkka, cca 45 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme a se solí uvaříme. Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a nakrájenou cibulkou.
Na lžičce másla zpěníme nakrájenou cibuli. Zalijeme mlékem a přisypeme nastrouhanou Nivu, tavený sýr a za stálého mícháním necháme rozpustit.
Komu vadí kousky cibule, omáčku projede ponorným mixérem. Na talíři dáme porci brambor, na to položíme plátek uzeného a přelijeme omáčkou.