Dušená vepřová plec se zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 350-400 g vepřové plece
- sůl
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžička rajského protlaku
- 120 g rajčat
- 120 g řapíkatého celeru
- 120 g červené papriky
- 120 g brokolice (růžičky)
- vývar dle potřeby
- 3 lžičky sladké chilli omáčky
- sojová omáčka - není nutná
- cca 1 lžička koření Tandoori Masala
- olej
Postup Dušená vepřová plec se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata a následně i pokrájené osolené a okořeněné maso. Po osmažení přidáme krátce rozvonět nasekaný česnek s protlakem a na čtvrtky pokrájeným velkým rajčetem. Přidáme chilli sladkou omáčku, přilijeme trošku vody nebo vývaru (postačí 120 ml) a dusíme cca 15-20 minut.
Poté přidáme k masu pokrájenou papriku, řapíkatý celer a dále dusíme do úplného změknutí masa a zeleniny na skus, kdy nakonec na maso se zeleninou posadíme růžičky brokolice, které přelijeme šťávou a dodusíme pod poklicí doměkka (na skus). Dle chuti dosolíme nebo zastříkneme sojovou omáčkou.
Vývaru doléváme během dušení po troškách, abychom nemuseli zahušťovat, na to nám postačí rozdušené rajče a cibule a pokud náhodou utopíme mlynáře, zahustíme malým množstvím jíšky.
Podáváme s rýží, kuskusem, těstovinami, knedlíkem, bramborem, noky...