Dušená vepřová plec se žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece
- 2 velké cibule
- 500 g malých žampionů
- sůl
- pepř
- olivový olej
- máslo
- instantní jíška
Postup Dušená vepřová plec se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na kostky.
Do hrnce nalijeme cca 1 dl olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opečeme do zlatova. Na kostky nakrájené vepřové maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli a zprudka necháme maso zatáhnout. Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř a necháme lehce dusit podlitím vodou do ¾ masa ve vlastní šťávě do změknutí. Až je maso měkké tak přidáme světlou instantní jíšku a lehce tak zahustíme.
Na pánvi wok si rozpustíme cca 100 g másla a přidáme na poloviny nebo na silnější plátky nakrájené čerstvé žampiony. Lehce je pokapeme citronovou šťávou (zůstanou krásně světlé a neztmavnou).
Na mírném ohni je podusíme ve vlastní šťávě, kterou si sami pustí, a přidáme poté k hotovému masu se šťávou. Dobře promícháme.