Drobenkový koláč s tvarohem a povidly
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 125 g másla nebo Hery
- 1 hrnek mléka
- 2 ks vajec
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 ks kypřicí prášek do pečiva
- Tvarohové těsto:
- 2 ks měkkého tvarohu
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 hrnek mléka
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 ks vanilkového pudinku
- 2 ks vajec
- Náplň:
- povidla (případně jakékoliv zavařené ovoce)
- Na vymazání a vysypání plechu:
- máslo/Hera
- polohrubá mouka
Postup Drobenkový koláč s tvarohem a povidly
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vymažte a vysypejte plech cca 30x40 cm a předehřejte troubu. Peču v horkovzdušné při 170 stupních.
Prosijte do mísy mouku, přidejte moučkový cukr a ručně zapracujte spolu s povoleným máslem nebo Herou. Dejte si stranou hrneček vzniklé posypky. Do zbytku posypky přidáte ostatní ingredience, tedy vanilkový cukr, vejce, prdopeč a mléko. Promíchejte těsto do hladka a nalijte do připraveného plechu.
Na tvarohové těsto si rozmícháte pudink v hrnku mléka a smícháte ho s tvarohem, moučkovým a vanilkovým cukrem a vejci. Poté ho opatrně naběračkou nalijete na těsto ve formě.
Povidla rovnoměrně pokladete do těsta a vložíte do předehřáté trouby. Po cca 10 minutách přidáte posypku, co jste si dali na začátku stranou. Pak pečte ještě cca 25-35 min, dokud okraje nezezlátnou.