Drobenkový koláč s tvarohem a povidly

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru moučka
125 g másla nebo Hery
1 hrnek mléka
2 ks vajec
1 ks vanilkového cukru
1 ks kypřicí prášek do pečiva
Tvarohové těsto:
2 ks měkkého tvarohu
1 hrnek cukru moučka
1 hrnek mléka
1 ks vanilkového cukru
1 ks vanilkového pudinku
2 ks vajec
Náplň:
povidla (případně jakékoliv zavařené ovoce)
Na vymazání a vysypání plechu:
máslo/Hera
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vymažte a vysypejte plech cca 30x40 cm a předehřejte troubu. Peču v horkovzdušné při 170 stupních.

  2. Prosijte do mísy mouku, přidejte moučkový cukr a ručně zapracujte spolu s povoleným máslem nebo Herou. Dejte si stranou hrneček vzniklé posypky. Do zbytku posypky přidáte ostatní ingredience, tedy vanilkový cukr, vejce, prdopeč a mléko. Promíchejte těsto do hladka a nalijte do připraveného plechu.

  3. Na tvarohové těsto si rozmícháte pudink v hrnku mléka a smícháte ho s tvarohem, moučkovým a vanilkovým cukrem a vejci. Poté ho opatrně naběračkou nalijete na těsto ve formě.

  4. Povidla rovnoměrně pokladete do těsta a vložíte do předehřáté trouby. Po cca 10 minutách přidáte posypku, co jste si dali na začátku stranou. Pak pečte ještě cca 25-35 min, dokud okraje nezezlátnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!