Dort tanga

Recepty, Dorty

Suroviny

(recept na korpus mám od Isahu, dole v poznámce)
šlehačka
ztužovač
malé broskve
Marcipánový krém:
100 g hořké čokolády
250 g másla
marcipán mám od k.radulka, dole v poznámce

Postup přípravy receptu

  1. Těsto upečeme, necháme vychladnout, rozřízneme. Pomazala jsem ho ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poskládala jsem nakrájené broskve a opět pomazala šlehačkou. Přiložíme vršek korpusu.

  2. Krém: ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu i máslo. Necháme v pokojové teplotě vychladnout a postupně, než to ztuhne, mícháme metlou. Tímto krémem namažeme dort, který chceme potáhnout marcipánem. A dáme do lednice vychladnout, alespoň 2 hodiny. A pak můžem potahovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!