Dort tanga
Recepty, DortySuroviny
- (recept na korpus mám od Isahu, dole v poznámce)
- šlehačka
- ztužovač
- malé broskve
- Marcipánový krém:
- 100 g hořké čokolády
- 250 g másla
- marcipán mám od k.radulka, dole v poznámce
Postup Dort tanga
Postup přípravy receptu
-
Těsto upečeme, necháme vychladnout, rozřízneme. Pomazala jsem ho ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poskládala jsem nakrájené broskve a opět pomazala šlehačkou. Přiložíme vršek korpusu.
Krém: ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu i máslo. Necháme v pokojové teplotě vychladnout a postupně, než to ztuhne, mícháme metlou. Tímto krémem namažeme dort, který chceme potáhnout marcipánem. A dáme do lednice vychladnout, alespoň 2 hodiny. A pak můžem potahovat.