Kuřecí karí s mandlemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g filetů kuřecích prsíček
1 cibule
2 stroužky česneku
40 g mandlových lupínků
2 lžíce másla
200 ml kuřecího vývaru
200 ml 31% smetany
3 lžičky karí koření
2 lžičky citronové šťávy
sůl
barevný pepř drcený

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a napříč vlákny ho nakrájíme na jemné proužky. Není potřeba jej solit. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.

  2. Pánev na sucho rozpálíme a za stálého míchání na ní opražíme mandlové lupínky, až jsou pěkně zlatohnědé. Poté pánev odstavíme.

  3. V jiné, širší pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a maso na něm prudce opečeme. Maso vyjmeme z pánve, rozehřejeme v ní zbylé množství másla a necháme zesklovatět cibuli a česnek.

  4. Do pánve přilijeme vývar a smetanu, ochutíme karí kořením, solí, pepřem a citronovou šťávou. Za častého míchání vaříme omáčku až do jejího zhoustnutí cca 15 minut.

  5. Do hotové omáčky vložíme maso a vše ještě prohřejeme. Opraženými mandlovými lupínky pokrm posypeme na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!