Kuřecí karí s mandlemi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g filetů kuřecích prsíček
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 40 g mandlových lupínků
- 2 lžíce másla
- 200 ml kuřecího vývaru
- 200 ml 31% smetany
- 3 lžičky karí koření
- 2 lžičky citronové šťávy
- sůl
- barevný pepř drcený
Postup Kuřecí karí s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a napříč vlákny ho nakrájíme na jemné proužky. Není potřeba jej solit. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.
Pánev na sucho rozpálíme a za stálého míchání na ní opražíme mandlové lupínky, až jsou pěkně zlatohnědé. Poté pánev odstavíme.
V jiné, širší pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla a maso na něm prudce opečeme. Maso vyjmeme z pánve, rozehřejeme v ní zbylé množství másla a necháme zesklovatět cibuli a česnek.
Do pánve přilijeme vývar a smetanu, ochutíme karí kořením, solí, pepřem a citronovou šťávou. Za častého míchání vaříme omáčku až do jejího zhoustnutí cca 15 minut.
Do hotové omáčky vložíme maso a vše ještě prohřejeme. Opraženými mandlovými lupínky pokrm posypeme na talíři.