Dort s králíčkem
Recepty, DortySuroviny
- Velký korpus:
- 7 vajec (bílky na sníh)
- 9 lžic horké vody
- 30 dkg moučkového cukru
- 40 dkg polohrubé mouky
- 4x na špičku nože prášek do pečiva
- Malý korpus:
- 3 vejce (bílky na sníh)
- 4 lžíce horké vody
- 15 dkg moučkového cukru
- 25 dkg polohrubé mouky
- 2x na špičku nože PDP
- Krém na celý dort:
- 2 másla
- 2 vanilkové pudinky
- 500 ml mléka
- 20 dkg moučkového cukru
- Zelený marcipán na potažení:
- 400 g polotučného sušeného mléka
- 400 g moučkového cukru
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic vody (možno po lžičkách ještě přidávat-ale opatrně!)
- 1 bílek
- mandlové aroma
- Marcipán na králíčka a dozdobení:
- 200 g polotučného sušeného mléka - prosít
- 200 g moučkového cukru - prosít
- 3/4 bílku z 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce vody (možno po lžičkách ještě přidávat-ale opatrně!)
- mandlové aroma
- marmeláda dle chuti
Postup Dort s králíčkem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře prochladnout.
Z mléka a pudinků si uvaříme hustý pudink, který dobře vymícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklá másla s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink.
Korpusy rozkrojíme (spodní jsem rozkrojila pouze jednou a vrchní dvakrát). Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme.
Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu, dělám nejprve na potažení a až máme korpusy potažené, pak teprve smícháme marcipán na ozdoby, protože celkem rychle tuhne a dá to práci než ho zase zpracujeme.
Hmotu obarvíme potravinářskou barvou a pak už jen fantazie a ručičky.