Dort ovečka Shaun

Recepty, Zdobení

Suroviny

korpus: mandlový piškot:
8 vajec
8 pl hladké mouky
8 pl moučkového cukru
mandlová tresť
krém šlehaný z bílé čokolády:
1,5 másla
2 bílé čokolády
100 ml šlehačky ke šlehání
moučkový cukr dle chuti
3 dcl mléka
1 pudink vanilkový
modelovací hmota falešná
gelové barvy Wilton

Postup přípravy receptu

  1. piškot: ušleháme žloutky s cukrem, bílky ušleháme v sníh.

  2. Přidáme mouku do směsi ze žloutků, přikápneme tak 6 kapek mandlové tresti, opatrně bílek a dáme péct do čtvercové formy. Necháme vychladit. Na třikrát prokrojíme.

  3. Krém: bílou čokoládu rozehřejeme, necháme trochu vychladit.

  4. Máslo utřeme s cukrem, přidáme pudink, šlehačku po troškách a bílou čokoládu, vše ušleháme nejlépe ručním mixérem.

  5. Promažeme korpus, poskládáme na sebe a promažeme okraje a vrch aby byl dort hladký, dáme ztuhnout do lednice.

  6. Potáhneme modelovací hmotou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!