Polentovo-špaldové krekry
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 115 g špaldové mouky
- 150 g polenty
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
- 1/2 lžičky kajenského pepře nebo chilli
- 50 g strouhaného parmazánu
- 40 g másla
- 180 ml podmáslí či kefíru
Postup Polentovo-špaldové krekry
Postup přípravy receptu
-
Smíchejte suché ingredience a přimíchejte k nim ty ostatní. Vypracované těsto nechce půl hodiny uležet při pokojové teplotě.
Vyválejte na tenkou placku, asi 2 mm silnou. I u tohoto těsta se mi osvědčilo vyválení pomocí pečícího papíru, těsto se potom tak nerozpadá. Pokud by těsto bylo moc suché a drolivé, nebojte se přidat trošku kefíru.
Vykrájejte libovolné tvary, hoďte na plech s pečícím papírem a každý krekr propíchejte vidličkou, jinak se při pečení nafouknou (ozkoušeno).
V předehřáté troubě pečte asi 10 minut na 175°C. Když se bude blížit doba pečení k desáté minutě, sledujte bedlivě. Opravdu nechcete, aby sušenky moc zhnědly. A umí to udělat sakra rychle.