Párkguláš
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400 g Javořických párků
- 2 lžíce sádla
- 1 větší cibule
- 3 sterilované okurky
- 2 natvrdo uvařená vejce
- voda
- 2 lžičky mleté papriky sladké
- 1 lžička mleté papriky pálivé
- Vegeta
- kmín
- mořská sůl s pepřem
- 1 kostka drůbežího bujónu
- jíška tmavá hotová na zahuštění
- Tabasco brand
- plnotučná hořčice
- kečup
- majoránka
Postup Párkguláš
Postup přípravy receptu
-
Na sádle dozlatova orestujeme nadrobno pokrájenou oloupanou cibuli.
Rozpustíme kostku bujónu, přidáme na kolečka pokrájené párky, ještě chvíli restujeme, pak zasypeme oběma paprikami a za chvíli zalijeme horkou vodou.
Přidáme vegetu, kmín a nastrouhané okurky a vaříme.
Mezitím si uvaříme vejce a oloupeme je.
Nemusíme vařit dlouho a zahustíme tmavou hotovou jíškou. Dochutíme lžičkou hořčice, lžící kečupu a zakápneme tabascem.
Na závěr dáme nasekaná vejce a můžeme nebo nemusíme dát majoránku.
Podle potřeby přisolíme a podle gusta připepříme.