Dvoukapustová polévečka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/4 větší hlávky kapusty
10 růžičkových kapustiček
2 větší brambory
2 stvoly řapíkatého celeru
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
kousek másla
zeleninový bujón (může být kostka)
petrželka kudrnka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, osmažíme jen do sklovita, přidáme mouku a uděláme si jíšku trochu dohněda. Zatím si nakrájíme kapustu na proužky, kapustičky na čtvrtinky, brambory na čtverečky, řapíkatý celer na obdélníčky a česnek na plátky.

  2. Když máme jíšku hotovou, zalijeme jí teplým zeleninovým vývarem a poctivě rozmícháme, aby se nám neudělaly pucky. Když se nám voda začne vařit, dáme nakrájenou kapustu, kapustičky,řapíkatý celer, brambory a česnek.

  3. Když nám všechno změkne, už jen dosolíme, trochu opepříme a polévka je hotová. Můžeme přidat petrželku na ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!