Francouské toasty s malinovou zavařeninou á la Natýsek
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 12 plátků toastového chleba
- malinová zavařenina (jahodová)
- 4 vejce
- 1/4 šálku mléka
- 1/4 čajové lžičky skořice
- 2 polévkové lžíce másla
- moučkový cukr
- 1/3 šálku krájených mandlí
- čerstvé ovoce na zdobení:
- maliny
- jahody (podle druhu zavařeniny)
Postup Francouské toasty s malinovou zavařeninou á la Natýsek
Postup přípravy receptu
-
Všechny plátky chleba potřete zavařeninou, polovinu z nich posypte mandlemi. Navrch dejte druhý plátek chleba.
Rozklepněte do misky vejce. Přidejte mléko a skořici a ušlehejte do hladka.
Každý sendvič namočte do vaječné směsi a položte na tác.
Na středně prudkém ohni rozpusťte na pánvi máslo. Opečte toasty po obou stranách do zlatova - asi 5 minut. Toasty pocukrujte a ozdobte ovocem.