Dort Kajakář
Recepty, DortySuroviny
- korpus:
- 120 g hladké mouky
- 30 g kakaa
- 150 g cukru písek
- 5 vajec
- 5 lžic oleje
- špetka soli
- krém:
- 250 g másla
- 150 g cukru moučka
- 250 ml mléka
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 sáček Cappuccina
- falešná marcipánová hmota
- potravinářské barvy
- broskvová marmeláda
- broskvový kompot
- čokoládové kamínky
- cukrové lepidlo
Postup Dort Kajakář
Postup přípravy receptu
-
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min.
Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40min. na 150°C.
Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe broskvemi, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.
Necháme v lednici ztuhnout, potáhneme část modrým marcipánem, přes který jsme vytlačili reliéf válečkem se spirálkami a část zeleným marcipánem, břeh začistíme kamínky a trávou (marcipán protlačený přes lis na česnek), ozdobíme rákosím na špejli a marcpánovým kajakem s postavičkou.
V mléce důkladně rozmícháme mouku a provaříme hustý bešamel.
Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla vyšlehaného s cukrem a capuccinem.