Dort Hřib
Recepty,
Zdobení
Suroviny
-
(Čokoládový korpus,na hřib jsem použila 3 dávky):
- 350 g polohrubé mouky
- 350 g cukr moučka
- 2 vejce
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 dcl oleje
- 2 lžíce kakaa
- 500 ml čokoládového kefírového mléka
- vše pouze smíchat, pečeme cca 30 min
- (Mascarpone krém na hřib jsem použila 3 dávky)
- 1 mascarpone
- 1 smetana ke šlehání
- 1 smetafix
- cukr dle chuti
- (vyšleháme šlehačku se smetafixem, poté přišleháme mascarpone a přidáme cukr)
- (Máslový krém s bílou čokoládou na obmazání a na punčovinu,také jsem použila 3 dávky)
- 1 máslo
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 100 g bílé čokolády
- 250 ml vody
- 80 g cukr moučka
- (vodu s pudinkem prohřejeme dokud nezhoustne, poté vmícháme bílou čokoládu a rozpustíme. Necháme vychladnout. Máslo s cukry utřeme a přidáme vychladlý pudink s čokoládou)
- Jahodový džus na provlhčení korpusu
- Čerstvé jahody
- Smartflex velvet na potažení
Postup Dort Hřib
Postup přípravy receptu
-
Líbí se vám recept? Sdílejte recept!