Domácí pečené chipsy s hořčičným dipem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4-5 větších brambor
1-2 lžíce oleje
1/2 lžičky červené papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
sůl
---
1 žloutek
100 ml oleje
2 lžičky dijonské hořčice
lžička citronové šťávy
špetka cukru, soli a pepře
1/2 lžičky uzené papriky
1 lžíce smetany
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme vroubkovaným nožem na kolečka cca 3-4 mm tenká. Vložíme je do misky se studenou vodou na 1/2 hodiny. Poté je vytáhneme a osušíme.

  2. Olej smícháme s paprikou, česnekem a solí. Připravíme plech s pečicím papírem. Stačí, když olejem potřeme jen papír na plechu - lehce.

  3. Brambory uložíme těsně vedle sebe a pečeme na 200 st. do křupava cca 25-30 minut. V polovině pečení všechny otočíme.

  4. Na dip všechny suroviny kromě smetany a petrželky dáme do úzké nádoby. Ponorným mixérem mixujeme odspodu pomalým tahem nahoru.

  5. Omáčka (je taková trochu majonéza s chutí hořčice) zhoustne. Přidáme smetanu, petrželku a případně dochutíme. Podáváme s křupavými chipsy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!