Domácí pečené chipsy s hořčičným dipem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4-5 větších brambor
- 1-2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky červené papriky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- sůl
- ---
- 1 žloutek
- 100 ml oleje
- 2 lžičky dijonské hořčice
- lžička citronové šťávy
- špetka cukru, soli a pepře
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1 lžíce smetany
- petrželka
Postup Domácí pečené chipsy s hořčičným dipem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme vroubkovaným nožem na kolečka cca 3-4 mm tenká. Vložíme je do misky se studenou vodou na 1/2 hodiny. Poté je vytáhneme a osušíme.
Olej smícháme s paprikou, česnekem a solí. Připravíme plech s pečicím papírem. Stačí, když olejem potřeme jen papír na plechu - lehce.
Brambory uložíme těsně vedle sebe a pečeme na 200 st. do křupava cca 25-30 minut. V polovině pečení všechny otočíme.
Na dip všechny suroviny kromě smetany a petrželky dáme do úzké nádoby. Ponorným mixérem mixujeme odspodu pomalým tahem nahoru.
Omáčka (je taková trochu majonéza s chutí hořčice) zhoustne. Přidáme smetanu, petrželku a případně dochutíme. Podáváme s křupavými chipsy.