Amarantová pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

lžíce olivového oleje
1 malá šalotka
2 hrsti amarantových vloček
2-2,5 dcl vody
vrchovatá lžička koření Horalka
1 lžíce lahůdkového droždí
sůl
2 lžíce zakysané smetany (nebo přes noc vykapaný jogurt se zakysanou smetanou)

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme amarantové vločky, promícháme a zalijeme dvěma až dvěma a půl decilitry vody. Vaříme, dokud se voda nevypaří a nedostaneme takovou kašičku.

  2. Do té dáme sůl, Horalku, lahůdkové droždí, zamícháme a odstavíme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu a mažeme zatepla či zastudena na bílé pečivo.

  3. Posypeme pažitkou, jarní cibulkou, medvědím česnekem či pórkem a dozdobíme rajčátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!