Dobrý zeleninový salát
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg cibule
- 1 kg paprik (měla jsem míchané)
- 1 kg rajčat
- 1 kg salátových okurek
- olej
- Nálev:
- 7 a 1/2 dl vody
- 2 a 1/2 dl octa
- 250 g krystalového cukru
- 50 g soli
- - vše svaříme
Postup Dobrý zeleninový salát
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci svaříme suroviny na nálev.
Do vroucího nálevu dáme nejprve cibuli a necháme ji přejít varem, pak přidáme papriky a opět necháme přejít varem a totéž uděláme s okurkami.
Odstavíme a přidáme rajčata. Zeleninu rovnoměrně rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem, ve kterém se vařila zelenina a do každé sklenice dáme 1- 2 lžičky oleje podle toho, jak máme velké sklenice.
Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C.