Zelí s hovězím masem a klobásou z papiňáku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g hovězího masa předního
- 1 polosuchá ostravská klobása (papriková, ostravská...)
- 1 balíček kysaného zelí bílého
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička uzené mleté papriky (může být i normální)
- 1 stroužek česnek
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- sůl
- cukr krystal
Postup Zelí s hovězím masem a klobásou z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
V papiňáku rozpustíme sádlo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na hrubší kostičky, přidáme kostky předního hovězího masa a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo.
Jakmile začne pouštět vlastní šťávu, přidáme kolečka klobásy a nasekaný česnek a krátce osmahneme. Vše zasypeme kmínem, paprikou, vmícháme propláchnuté zelí bez nálevu a podlijeme cca 1dcl vody.
Osolíme a osladíme dle chuti, papiňák zavřeme a dáme na střední plamen. Jakmile se pojistka uzavře a začne prudce syčet, zmírníme na minimum a necháme 20 minut dusit.
Poté odstavíme z ohně, 10minut necháme ještě zavřené dojít a poté podáváme s vařenými či šťouchanými bramborami.