Zelí s hovězím masem a klobásou z papiňáku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g hovězího masa předního
1 polosuchá ostravská klobása (papriková, ostravská...)
1 balíček kysaného zelí bílého
1 cibule
1 lžíce sádla
1 lžička uzené mleté papriky (může být i normální)
1 stroužek česnek
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku rozpustíme sádlo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na hrubší kostičky, přidáme kostky předního hovězího masa a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo.

  2. Jakmile začne pouštět vlastní šťávu, přidáme kolečka klobásy a nasekaný česnek a krátce osmahneme. Vše zasypeme kmínem, paprikou, vmícháme propláchnuté zelí bez nálevu a podlijeme cca 1dcl vody.

  3. Osolíme a osladíme dle chuti, papiňák zavřeme a dáme na střední plamen. Jakmile se pojistka uzavře a začne prudce syčet, zmírníme na minimum a necháme 20 minut dusit.

  4. Poté odstavíme z ohně, 10minut necháme ještě zavřené dojít a poté podáváme s vařenými či šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!