Luhačovický skřivan

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Mleté maso mix - 1/2 kg
klobásy:
nejlépe 0,5 klobásy paprikové nebo
0,5 klobásy pikantní(použila jsem maďarské,)na jednu porci půl klobásy
anglická slanina 1 plátek nebo
váhalova slanina - na jednu porci 1 plátek
cibule
česnek
ostrý kečup - cca 1 lžíce
worcesterová omáčka - cca 1 lžíce
sojová omáčka - 1 lžíce
polohrubá mouka na zahuštění
1 houska nebo
1 rohlík
mléko
vajíčko
pálivá paprika - 1 lžička
majoránka
koření Gyros
Curry
pepř
sůl - vše podle chuti a uvážení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou.

  2. Klobásu si rozkrojíme napůl a konečky nařízneme. Z masa si uděláme placičky velké asi jako dlaň a do každé placičky zabalíme půl klobásy tak, aby konce vyčuhovaly. Kolem mletého masa na každé porci obtočíme dokola anglickou, nebo jinou, prorostlou slaninu.

  3. Porce vkládáme do vymazaného pekáčku za sebe a na každou přidáme trochu kečupu a kolečka cibule, podlijeme malým množstvím vody.

  4. Pečeme cca 35-45 minut na 200°C. Vhodná příloha je bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!