Luhačovický skřivan
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Mleté maso mix - 1/2 kg
- klobásy:
- nejlépe 0,5 klobásy paprikové nebo
- 0,5 klobásy pikantní(použila jsem maďarské,)na jednu porci půl klobásy
- anglická slanina 1 plátek nebo
- váhalova slanina - na jednu porci 1 plátek
- cibule
- česnek
- ostrý kečup - cca 1 lžíce
- worcesterová omáčka - cca 1 lžíce
- sojová omáčka - 1 lžíce
- polohrubá mouka na zahuštění
- 1 houska nebo
- 1 rohlík
- mléko
- vajíčko
- pálivá paprika - 1 lžička
- majoránka
- koření Gyros
- Curry
- pepř
- sůl - vše podle chuti a uvážení
Postup Luhačovický skřivan
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou.
Klobásu si rozkrojíme napůl a konečky nařízneme. Z masa si uděláme placičky velké asi jako dlaň a do každé placičky zabalíme půl klobásy tak, aby konce vyčuhovaly. Kolem mletého masa na každé porci obtočíme dokola anglickou, nebo jinou, prorostlou slaninu.
Porce vkládáme do vymazaného pekáčku za sebe a na každou přidáme trochu kečupu a kolečka cibule, podlijeme malým množstvím vody.
Pečeme cca 35-45 minut na 200°C. Vhodná příloha je bramborová kaše.