Třešňový koláč z tvarohového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 tvaroh (vanička - 250 g)
230 g Hery (rozpustit)
4 vejce
250 g cukru moučka
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Ovoce:
třešně, vypeckované
Drobenka:
3 lžíce hrubé mouky
2 lžíce cukru moučka
2 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme a vypeckujeme třešně.

  2. V míse smícháme tvaroh, heru, vejce a cukr a potom přidáváme mouku s práškem do pečiva.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (může být i strouhanka).

  4. Těsto rozprostřeme rovnoměrně, poklademe třešněmi a posypeme drobenkou. Pečeme asi 30-40 minut na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!