Dezert s vůní skořice a pomeranče
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto na palačinku:
- 50 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžíce cukru
- olej na potření pánve
- Krém:
- 50 g pomeranče
- 1/2 lžičky nastrouhané kůry z pomeranče
- 1 lžíce zakysané smetany
- 75 g Mascarpone
- 1 lžíce agávového sirupu (nebo jiného přírodního sirupu)
Postup Dezert s vůní skořice a pomeranče
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme suroviny na palačinku. Pánev potřeme olejem a necháme zahřát. Opékáme pozvolna palačinku. Při pečení palačinku obracíme a pečeme několik minut dokřupava.
Z oloupaného pomeranče vykrájíme filety, které překrojíme a v kastrůlku (nebo plecháčku) dusíme, dokud se tekutina nezredukuje. Přidáme kůru z pomeranče a prohřejeme.
Poté odstavíme, necháme vychladit. V misce smícháme mascarpone, zakysanou smetanu a sirup. Přimícháme zchladlé pomeranče. Vychladlou palačinku překrojíme na čtvrtiny a na talíři prokládáme s krémem.