Dezert s vůní skořice a pomeranče

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto na palačinku:
50 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžíce cukru
olej na potření pánve
Krém:
50 g pomeranče
1/2 lžičky nastrouhané kůry z pomeranče
1 lžíce zakysané smetany
75 g Mascarpone
1 lžíce agávového sirupu (nebo jiného přírodního sirupu)

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme suroviny na palačinku. Pánev potřeme olejem a necháme zahřát. Opékáme pozvolna palačinku. Při pečení palačinku obracíme a pečeme několik minut dokřupava.

  2. Z oloupaného pomeranče vykrájíme filety, které překrojíme a v kastrůlku (nebo plecháčku) dusíme, dokud se tekutina nezredukuje. Přidáme kůru z pomeranče a prohřejeme.

  3. Poté odstavíme, necháme vychladit. V misce smícháme mascarpone, zakysanou smetanu a sirup. Přimícháme zchladlé pomeranče. Vychladlou palačinku překrojíme na čtvrtiny a na talíři prokládáme s krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!