Den a noc

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
220 g cukru krystalu
240 g hladké mouky
3 PL olivového oleje
2 PL prosátého kakaa
Krém těžká paříž:
2 šlehačky 40%
1 šlehačka 33%
300 g kvalitní čokolády
Krém mascarpone:
250 g mascarpone
50 g moučkového cukru (podle vaší chuti)
200 ml smetany ke šlehání
1/2 lžičky vanilkového aroma
višně v rumu
šlehačka na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Krém těžká paříž (připravíme den předem): Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!) Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí).

  2. Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém.

  3. Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!