Závitky z krkovičky v anglickém kabátku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 5 ks plátky vepřové krkovice bez kosti
- 1 velká cibule
- prášek wasabi
- měkký salám
- Hermelín nebo jiný plísňový sýr
- 5 plátků anglické slaniny čtvercové (v případě úzkých kousků jednou tolik
- sáček Maggi šťavnatá krkovička s brambory a cibulí
- trochu sádla pod maso
Postup Závitky z krkovičky v anglickém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Plátky naklepeme, potřeme pastou z práškového wasabi s vodou, doprostřed dáme kousek měkkého salámu a kousek plísňového sýra. Můžeme pro barvu přidat kousek červené nebo žluté papriky /neměla jsem/. Srolujeme, zabalíme do slaniny a převážeme.
Do pekáče vymazaného sádlem dáme na tenké měsíčky nakrájenou cibuli a vložíme maso.
Posypeme kořenící směsí a podlijeme vodou. Přikryjeme a dáme péct. Když je maso měkké, vrchní díl pekáče odkryjeme a necháme, aby se slanina trochu osmahla. Výpek zredukujeme s cibulí do mírného zhoustnutí. Příloha: brambory v jakékoli podobě.