Krkovice na grilu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové krkovice s kostí – plátky (400 g)
- 1 menší cibule
- 5 stroužků česneku
- mořská sůl
- pestrý pepř
- drcený kmín
- chilli papričky (sypký kořenící přípravek)
- chilli omáčka
- olej
- Aceto Balsamico di Modena
Postup Krkovice na grilu
Postup přípravy receptu
-
Maso nejprve necháme marinovat, nejlépe přes noc. Do plátků masa z obou stran vmasírujeme mořskou sůl se směsí barevného pepře, posypeme kmínem, nadrtíme z mlýnku trochu čili papriček, pár kapek chilli omáčky a potřeme z jedné strany prolisovaným česnekem.
Na dno misky rozprostřeme na měsíčky nakrájenou oloupanou cibuli.
Na ni položíme plátky masa, česnekovanou stranou nahoru.
Zalijeme olejem, zakápneme balzamikovým octem, přikryjeme víčkem a dáme do lednice.
Před přípravou rozehřejeme gril. Maso, včetně marinády, přeneseme na grilovací pánev. Grilujeme napřed na horním patře, aby se póry zatáhly. Pak dáme o patro níž (střed trouby) a doděláváme doměkka. Včas otáčíme, aby se maso nepřipálilo.