Cuketovo - dýňová hořčice
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg cukety
- 0,5 kg dýně
- 100 ml bílého vinného octa
- 5 lžic cukru (hnědého)
- 2 lžíce soli
- 200 g plnotučné hořčice plnotučná
- 1 feferonka
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru
- 100 ml olivového oleje
Postup Cuketovo - dýňová hořčice
Postup přípravy receptu
-
Cuketu a dýni oloupeme a vydlabeme semínka, pokrájíme a vložíme do kastrolu.
Feferonku bez semínek a ostatní suroviny přidáme k cuketě a dýni.
Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme cca 40 minut.
Rozmixujeme ponorným mixérem a hladkou směs naléváme do sklenic s víčkem.
Sterilizujeme při teplotě 90°C cca 10 - 15 minut.