Broskvičkové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
250 g hladké mouky
250 g cukru krystalu
4 ks vajec
1 kompot - broskve
1/2 prášku do pečiva
10 lžic oleje
10 lžic vody
Krém:
1 33% šlehačka
1 ztužovač šlehačky
2 zakysané smetany
100 g cukru krystalu
Poleva:
šťáva z kompotu
1 vanilkový puding
1 lžíce cukru moučka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme 4 celá vajíčka, cukr a ušleháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a smícháme. Přidáme olej, vodu a dáme péct na vymazaný plech na 180 stupňů, cca 20 minut.

  2. Do vedlejší mísy uděláme krém. Do šlehačky přidáme ztužovač a ušleháme, přidáme cukr a zakysané smetany.

  3. Vrhneme se na polevu, která musí trochu vychladnout, než ji budeme dávat na řezy. Do hrnce nalijeme šťávu z kompotu, naředíme vodou, aby směs dávala 0,5 litru a přidáme puding s cukrem. Vaříme do zhoustnutí.

  4. Upečený korpus potřeme rovnoměrně krémem a naskládáme broskve na měsíčky. Celé řezy polijeme vlažnou polevou a dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!