Broskvičkové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 250 g hladké mouky
- 250 g cukru krystalu
- 4 ks vajec
- 1 kompot - broskve
- 1/2 prášku do pečiva
- 10 lžic oleje
- 10 lžic vody
- Krém:
- 1 33% šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 zakysané smetany
- 100 g cukru krystalu
- Poleva:
- šťáva z kompotu
- 1 vanilkový puding
- 1 lžíce cukru moučka
Postup Broskvičkové řezy
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme 4 celá vajíčka, cukr a ušleháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a smícháme. Přidáme olej, vodu a dáme péct na vymazaný plech na 180 stupňů, cca 20 minut.
Do vedlejší mísy uděláme krém. Do šlehačky přidáme ztužovač a ušleháme, přidáme cukr a zakysané smetany.
Vrhneme se na polevu, která musí trochu vychladnout, než ji budeme dávat na řezy. Do hrnce nalijeme šťávu z kompotu, naředíme vodou, aby směs dávala 0,5 litru a přidáme puding s cukrem. Vaříme do zhoustnutí.
Upečený korpus potřeme rovnoměrně krémem a naskládáme broskve na měsíčky. Celé řezy polijeme vlažnou polevou a dáme do chladu.