Velikonoční tartaletky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 42 dkg hladké mouky
- 28 dkg másla (Hery)
- 14 dkg moučkového cukru
- 2 žloutky
- citronová kůra
- Náplň:
- 1 čokoláda na vaření
- 50 g tuku
- 2 lžíce šlehačky
- 1 Bebe sušenky - kakaové
- trochu mletých ořechů
Postup Velikonoční tartaletky
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme dva plechy, na jeden dáme pečící papír. Nastřiháme 14 čtverečků pečícího papíru, do kterého zabalíme kolečka od pistole na cukroví nebo plechové bábovičky. Tartaletky vytřeme tukem. Povolené máslo, mouku, cukr, žloutky a citronovou kůru dáme do mísy a vypracujeme těsto.
Na pomoučněném válku vyválíme placičku a vykrojíme kolečko, které opatrně vložíme do formičky a přitiskneme je ke dnu a stranám. Musíme podsypávat. Takto po jedné uděláme všech 14 tartaletek. Do nich vložíme obalená kolečka, aby se nám nezvedlo dno. Dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 180°C. Hlídáme je v troubě, jakmile se zapečou, vyndáme pečící papíry a dopečeme je mírně do růžova. Ke každé formičce uděláme menší kolečko, vykrojíme střed a dáme je na plech s pečícím papírem. Jakmile začnou být mírně růžová, vytáhneme je. Jsou dříve pečená než formičky.
Uděláme čokoládovou polevu, dáme jí do širší misky a lehce smočíme horní okraje tartaletek. Do zbytku čokolády vmícháme na jemno rozdrcené sušenky a mleté ořechy. Plníme zase po jedné, naplníme jí ve středu více a přitiskneme kolečko s motivem, která jsme vrchem obalili v moučkovém cukru. Musíme mít náplň teplou, aby se přilepil vrch a nesmí být moc hustá.