Cuketové kuličky v omáčce Marinara
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 rozmačkané stroužky česneku
- 550 g očištěné strouhané cukety
- 1/2 lžičky soli
- špetka mletého černého pepře
- 3 lžíce čerstvé bazalky nebo lžička sušené
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1/2 hrnku strouhanky
- 2 hrsti ovesných vloček
- 1 velké vejce
- 30 - 50 g strouhaného sýra Pecorino (parmazánu)
- Omáčka:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 6-8 masitých rajčat
- sůl
- 1 lžíce cukru
- zelená petrželka
- odrhnutá snítka oregána
- bazalka
Postup Cuketové kuličky v omáčce Marinara
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 190 °C. V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rozmačkaný česnek a chvilku restujte. Pak přidejte nastrouhanou cuketu, ze které jste vykrojili jadřinec, sůl, pepř a nechte vařit přibližně 5 až 7 minut.
Trochu zchladlou směs přendejte do velké mísy a přidejte strouhanku, ovesné vločky, vejce, sýr, nasekanou bazalku a petrželku. Pokud bude směs stále trochu tekutá, přidejte více strouhanky.
Ze vzniklé směsi tvarujte kuličky, pokládejte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný olejem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 až 25 minut.
Mezitím připravte omáčku - na lžíci oleje orestujte dorůžova nejdříve nadrobno pokrájenou cibuli, později přidejte rozmačkaný česnek. Po chvíli přidejte do pánve pokrájená rajčata, osolte, dejte sůl, koření a duste doměkka a dohusta.