Rizoto - naše oblíbená variace

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí maso
rýže
pórek
cibule
sterilovaná kukuřice
vegeta
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovatíme cibulku, přihodíme opranou okapanou rýži (dva menší hrnky), krátce zarestujeme, zalijeme vodou (4 hrnky), přisypeme vegetu a vaříme cca 5 minut. Jakmile je hladina vody vyvyřená k rýži, vypneme, přikryjeme a strčíme do peřin:)

  2. Kuřecí maso (já použila 1 kuřízek) orestujeme na oleji na pánvi do zlatava, přisypeme nakrájený pórek a kukuřici. Zarestujeme, posolíme a trošku podlijeme vodou a krátce podusíme. Pórek by neměl ztratit barvu.

  3. Vyndáme rýži z peřin a vše promícháme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!