Štrúdl v muffinách
Recepty, MoučníkySuroviny
- chlazené listové těsto (na papíře)
- lžíce másla
- 3 menší jablka
- půl citronu
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce pudinku
- ořech, hrozinky - podle chuti
- 1 vejce
Postup Štrúdl v muffinách
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná jablka pokrájíme na kousky. V míse je smícháme s cukrem, citronovou šťávou a pudinkovým práškem. Můžeme přidat hrozinky nebo brusinky, pokrájené ořechy nebo mandle.
Listové těsto rozkrojíme na pět stejně širokých pruhů. Každý z nich potřeme máslem. Jablka navrstvíme úzkým proužkem - asi v šíři 3 cm po celé délce každého pruhu. Zarolujeme, zahrneme boky a vzniklý balíček překrojíme.
Půlku každého štrúdlíku dáme do vymazané muffinové formy (můžeme vložit i papírové nebo silikonové košíčky), potřeme rozšlehaným vajíčkem, svrchu můžeme přidat ještě ořechy či semínka.
Pečeme asi 15-20 minut v troubě předehřáté na 200 st.C.