Cuketa plněná chorizem a směsí kořeněných sýrů

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velká cuketa (přerostlá)
100 g salámu choriza
1 pivní sýr
60 g eidamu vcelku
2 ks syrečků (kolečka)
1/2 hermaduru (60 g)
6O g nivy
2 cibule
1/2 pórku (bílá část)
1 stroužek česneku
koření country
2 žloutky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cuketě odřízneme vršek a vydlabeme vnitřek, obsahující semena.

  2. Důkladně potřeme solí a necháme vypotit. Vodu průběžně vyléváme, je jí opravdu hodně.

  3. Na oleji dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený salám chorizo a ještě chvilku smažíme.

  4. Směs necháme vychladnout.

  5. Mezitím nakrájíme sýry na kostky o velikosti cca 1x1x1 cm a posypeme kořením. Pórek nakrájíme nadrobno a vše opatrně promícháme se salámem a cibulkou.

  6. Nakonec vmícháme dva prošlehané žloutky.

  7. Cuketu dobře osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a naplníme vzniklou sýrovou směsí.

  8. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!