Čokoládový dort INDIÁN

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru krupice
6 vajec
3 PL kakaa
džem
1 smetana ke šlehání + ztužovač
čokoláda + tuk

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a tuhý sníh z bílků a lehce promícháme.

  2. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut (zkoušíme špejlí).

  3. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Poté odkrojíme z korpusu asi 1 cm silný plát. Spodní část korpusu vydlabeme tak aby nám zbylo také asi 1 cm silné dno a boky. Vnitřek potřeme pikantním džemem.

  4. Vyšleháme smetanu se ztužovačem do tuha a rozdrobíme do ní vydlabaný vnitřek korpusu. Směsí naplníme korpus a přiložíme horní díl korpusu.

  5. Čokoládu rozpustíme s tukem a potřeme celý dort. Podle možností a vkusu dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!