Čokoládový dort INDIÁN
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 6 vajec
- 3 PL kakaa
- džem
- 1 smetana ke šlehání + ztužovač
- čokoláda + tuk
Postup Čokoládový dort INDIÁN
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a tuhý sníh z bílků a lehce promícháme.
Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut (zkoušíme špejlí).
Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Poté odkrojíme z korpusu asi 1 cm silný plát. Spodní část korpusu vydlabeme tak aby nám zbylo také asi 1 cm silné dno a boky. Vnitřek potřeme pikantním džemem.
Vyšleháme smetanu se ztužovačem do tuha a rozdrobíme do ní vydlabaný vnitřek korpusu. Směsí naplníme korpus a přiložíme horní díl korpusu.
Čokoládu rozpustíme s tukem a potřeme celý dort. Podle možností a vkusu dozdobíme.