Čokoládové věnečky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 8 bílků
- 500 g krystal cukru
- 300 g kokosu
- Krém:
- 500 ml mléka
- 2 čokoládové pudinky
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce kakaa
Postup Čokoládové věnečky
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Do bílků (nešlehaných) vmícháme cukr a kokos a vše ručně promícháme. Nepoužívejte el. šlehač!!!
Směs vložíme do vodní lázně, stále mícháme vařečkou a až to bude pálit na prstu, tak to sundáme z plotny.
Když to trochu vychladne, směs dáme do zdobícího sáčku bez trubičky a děláme malá kolečka (nabudou) na plech vyložený papírem. Sušíme při 150 °C do lehce zlatova (nesmí být tmavá, to jsou tvrdší)
Krém: Uvařený pudink vychladit! Vyšlehat máslo s cukrem a kakaem a postupně přidávat pudink. Krém dám do sáčku s ozdobným nástavcem a dělám malá kolečka na upečená. Viz fotka.
Hotové nechám vychladit a následně namáčím do rozehřáté čokolády.