Čokoládové věnečky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
8 bílků
500 g krystal cukru
300 g kokosu
Krém:
500 ml mléka
2 čokoládové pudinky
250 g másla
200 g moučkového cukru
2 polévkové lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Do bílků (nešlehaných) vmícháme cukr a kokos a vše ručně promícháme. Nepoužívejte el. šlehač!!!

  2. Směs vložíme do vodní lázně, stále mícháme vařečkou a až to bude pálit na prstu, tak to sundáme z plotny.

  3. Když to trochu vychladne, směs dáme do zdobícího sáčku bez trubičky a děláme malá kolečka (nabudou) na plech vyložený papírem. Sušíme při 150 °C do lehce zlatova (nesmí být tmavá, to jsou tvrdší)

  4. Krém: Uvařený pudink vychladit! Vyšlehat máslo s cukrem a kakaem a postupně přidávat pudink. Krém dám do sáčku s ozdobným nástavcem a dělám malá kolečka na upečená. Viz fotka.

  5. Hotové nechám vychladit a následně namáčím do rozehřáté čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!