Čočka s uzenou příchutí
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 hrnek přebrané čočky
- 3 hrnky silného uzeného vývaru + 50 ml vývaru podle potřeby na dovaření čočky
- 1 menší větvičku čerstvého rozmarýnu
- špetku mletého pepře
- 200 g uvařeného uzeného masa
- 1 lžíci sádla
- 1 velkou cibuli
- 4 stroužky česneku
- sladkokyselé okurky na ozdobu
- sůl podle potřeby
Postup Čočka s uzenou příchutí
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a na 20 minut namočíme do studené vody.
Poté opět propláchneme a dáme do hrnce s uzeným vývarem. Přidáme rozmarýn, pepř a slabým varem vaříme cca 35 minut. Pokud čočka nebude zcela měkká, ještě podlijeme vývarem a dovaříme.
Mezitím na pánvi s rozehřátým sádlem osmažíme na kostičky nakrájené uzené maso.
Po osmažení dáme maso stranou, do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek a orestujeme do zlatavé barvy.
Maso s cibulí a česnekem přidáme do hrnce k měkké čočce.
Odstraníme rozmarýn, promícháme a prudkým varem necháme odpařit případný zbytek vývaru. Podle potřeby dochutíme a na talíři ozdobíme tenkými kolečky sladkokyselé okurky. Podáváme s čerstvým pečivem.