Kefírovka - vylepšená

Recepty, Moučníky

Suroviny

BUCHTA:
1 vejce
120 g cukru
100 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
1 polévková lžíce jedlé sody
200 ml oleje
500 ml kefíru
2 lžíce kakaa
POLEVA:
čokoláda na vaření
kelímek zakysané smetany
jahodová marmeláda
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a krupicí nebo hrubou moukou vysypaný plech.

  2. Pečeme při 170°C asi 40 minut.

  3. Čokoládu na polevu rozpustíme a smícháme se zakysanou smetanou, vychladlou buchtu potřeme marmeládou a čokoládovo- zakysanou polevou a posypeme kokosem.

  4. Dáme vychladit a ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!