Kefírovka - vylepšená
Recepty, MoučníkySuroviny
- BUCHTA:
- 1 vejce
- 120 g cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 1 polévková lžíce jedlé sody
- 200 ml oleje
- 500 ml kefíru
- 2 lžíce kakaa
- POLEVA:
- čokoláda na vaření
- kelímek zakysané smetany
- jahodová marmeláda
- strouhaný kokos
Postup Kefírovka - vylepšená
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a krupicí nebo hrubou moukou vysypaný plech.
Pečeme při 170°C asi 40 minut.
Čokoládu na polevu rozpustíme a smícháme se zakysanou smetanou, vychladlou buchtu potřeme marmeládou a čokoládovo- zakysanou polevou a posypeme kokosem.
Dáme vychladit a ztuhnout do lednice.